Budva i Sveti Stefan

Budva i Sveti Stefan su gradovi po koji se prepoznaje Crnogorsko primorje. Sveti Stefan je najpoznatiji po ostrvu na kom se nalazi hotel koji je sa kopnom povezan vještačkim pješčanim sprudom. Pješčana prevlaka koja povezuje obalu sa ostrvom ima dvije plaže sa pijeskom i kamenčićima crvene boje. Ovaj hotel je danas ekskluzivno odmaralište, koje su sagradili trgovci i ribari u 15. vijeku.
Mjesto Miločer nalazi se u neposrednoj blizini Svetog Stefana, koje posjeduje predivnu plažu i veliki broj rijetkog rastinja. Između ova dva mala mjesta se nalaze kraljeva plaža i kraljičina plaža koja važi za jednu od najlepših plaža na Mediteranu. To je mala plaža, duga oko 200 metara, sa čempresima i maslinama u zaleđu, smještena ispred letnje rezidencije kralja Nikole, koja je dobila ime po tome što je bila omiljeno ljetovalište porodice Karađordjević.
Stari Grad u Budvi je gradska tvrđava u današnjem istoimenom naselju. Stari gard oduševiće te prije svega svojom istorijom koja datira od 5. veka prije nove ere. Zatim će te ooduševiti građevine i za kraj ugostiteljstvo. Veliki broj popularnih ugostiteljskih objekata upotpuniće tvoj utisaj starog grada uz čašu dobrog vina.
Ostrvo Hawaii (Sv. Nikola) je mjesto na kom ćeš doživjeti Budvu na drugačiji način. Priroda je ta koja će te na ovom ostrvu oboriti s nogu. Plaže koje možda nisi očekivao da ćeš imati priliku da vidiš i obiđeš baš u Budvi, predivan pogled na Jadran koji će upotpuniti tvoj mir i uživanje.

Pratite nas