Kanjon Nevidio

Kanjon Nevidio divljom prirodom i misterioznošću definitivno zaslužuje da bude jedna od destinacija koju ćeš posjetiti. Ako voliš adrenalin, avanturu i istraživanje prirode, Kanjon Nevidio je pravi izbor za tebe.
Jedan od najtajanstvenijih kanjnona u Evropi smješten je u podnožju južnog dijela Durmitora u Dobrom Dolu, u neposrednoj blizini magistralnog puta Žabljak – Šavnik. Dubina kanjona iznosi 400 metara, a dužina oko 4km. Pojedini prolazi su manji od jednog metra, pa se u tim djelovima nebo skoro ni ne vidi. Temperatura vode iznosi svega 5 stepeni, a tokom prolaska kroz Nevidio bićeš primoram da u nekim djelovima na kratko zaroniš, kako bi uspešno prošao sve prepreke koje krije ovaj kanjon.
Brzaci rijeke Komarice tokom ove tročasovne avanture, povremeno će prekinuti tišinu. Jedna od najuzbudljivjih dionica jeste skok sa stijene visoke 11 metara. Međutima, ako nisi dovoljno hrabar za ovakav podvig možeš se spustiti niz uže, okolnim putem.
Adrenalin je svakako taj koji je potreban da bi prošli kroz Kanjon Nevidio. Prolazi su tamni i uski, stijene klizave i oštre, a lavirinti i brzaci rijetko koga će ostaviti ravnodušnim. Skok sa stijene visoke šest metara upotpuniće jednu ovakvu avanturu. Kanjon Nevidio lokalci nazivaju „Neviđbog“ , ime koje je apsolutno opravdano.
Sve do sredine 20. vijeka kanjon Nevidio bio je misterija za mnoge. Davne 1965. godine Nevidio su osvojili planinari iz Nikšića, i tada su konačno uspeli da razbiju mit o njegovoj nesavladivosti.
Svako ko je barem jednom posjetio kanjon Nevidio smatra ovo neprocenjivim iskustvom.
Osećaj ponosa, adrenalina i zadovoljstva obuzeće tvoje tijelo.

Pratite nas