Manastir Ostrog

Manastir Ostrog predstavja najveću svetinju u Crnoj Gori. Donji i gornji manastir kao i crkva posvećenja Mučeniku Stanku čine dušu ove svetinje. Na 900m nadmorske visine nalazi se gornji manastir Ostrog gde se nalaze mošti Svetog Vasilija Čudotvorca. Gornji Manastir čine dvoje crkve posvećenje Časnom Krstu i Vavedenju Presvete Bogorodice. U gornjem manastitu Ostrog možeš da prenoćiš pod vedrim nebom i osetite toplinu ovog svetog mesta. Donji manastir posvećen je Svetoj trojici. U blizini donjeg Manastira Ostrog nalaze se konaci za noćenje. U crkvi posvećenoj Mučeniku Stanku, koja se nalazi iznad gornjeg Manastira Ostrog održavaju se Krštenja. Ukoliko nisi, a osećaš da treba da budeš kršten, to možeš učiniti baš na ovom mestu.
Karakterističano za Manastir Ostrog je izmeđuostalog i put koji ti se neće učiniti bezbednim,međutim:
„Hej ljudi, pa ovde ne može ništa da vam se desi!“
Blagi Svetac Ostroški Vasilije dočekuje sve raširenih ruku i žene i muškarce, i stare i mlade, i srećne i nesrećne, i loše i dobre, i vejrnike i nevjernike, i siromašne i bogate, i zdrave i bolesne. Ne očekuje ništa za uzvrat, a daje spokoj i mir, zdravlje, radost i sreću, širi plemenitost i duhovno bogatstvo.
Sveti Vasilije pomaže svima i ne gleda u nacionalnost, krštenicu ili diplomu. Velika čudesa koja su se dogodila na ovom presvetom mjestu govore o tome.
Manastir ostrog je najveća hrišćanska svetinja našeg kontinenta na koju su svi dobrodošli i dočekani raširanih ruku.
Ukoliko još niste, vrijeme je da posjetite ovo mjesto i osjetite mir u srcu i duši.

Pratite nas