Virpazar

Virpazar je malo ribarsko selo, nalazi se između glavnog grada Crne Gore i primorja. Leži na mjestu gdje se sastaju rijeke Crmniva i Orahovštica i ulivaju u Skadarsko jezero. Virpazar je možemo slobodno reći pitoma varoš na tri mosta i srce Crmnice.
Ako voliš prirodu i uživanje u tradicionalnim lokalnim ukusima, Virpazar je idealno mjesto da se opustiš, osjetiš mir i sva svoja čula usresrediš na pjesmu koju pjevaju ptice.
Skadarsko jezero je najveće stanište ptica u ovom dijelu Evrope. Ovaj „Raj za ptice“ upotpuniće zasigurno tvoje uživanje u prirodi.
Na samom trgu u Virpazaru dočekaće te lokalno stanovništvo koje prodaje svoje domaće proizvode, kao što su čuveno Crmničko vino i lozova rakija. Asfaltni put uzbrdu dovešće te do tvrđave Besac. Besac tvrđavu sagradili su Turci i 13. veku. Kada se popneš na sam vrh tvrđave uživaćeš u pogledu na Virpazar i močvarnu oblast koja ga okružuje.

Vožnja brodićem i pogled na Virpazar i Skadarsko jezero iz nekog drugog ugla tu su da tvoj utisak o ovom dijelu Crne Gore bude kompletan.

Pratite nas