Žabljak

Kada zaželiš da sa mora pređeš na planinu, za samo par sati vožnje vodimo te na Žabljak, predivan gradić smješten u predivnom prirodnom ambijentu Durmitora.
Pored toga što ga krasi iskonska ljepota prirode, ono što Žabljak čini posebnim je i činjenica da svojom nadmorskom visinom od 1456m zauzima mjesto najvišeg naseljenog mesta na Balkanu.
Svjež vazduh i netaknuta priroda daće ti posebnu energiju da istražuješ ovo mesto sve više i više. Za sve ljubitelje šetnje u prirodi ovo je idealno mjesto.
Obilazak nekoliko jezera koja se nalaze nadomak Žabljaka ostaviće te bez daha. Imaćeš priliku da vidiš Crno Jezero, Vražje jezero i Bukimirsko Jezero.
Crno jezero je prvo među durmitorskih 18 gorskih očiju. Sastoji se od Velikog i Malog jezera koja su spojena uskom prevlakom. Crno jezero ne može da se opiše to mesto prosto mora da se doživi. Svako od nas doživjeće ovo mjesto na svoj način. Svaki put kada ugledaš Crno Jezero, oduševićeš se kao da ga vidiš prvi put. Svaki put je ambijent drugačiji i jezero nikada nije isto.
Tradicionalna domaća kuhinja na selu u blizini Žabljaka okrepiće te posle duge šetnje i istraživanja prirode. U privatnom i prijatnom okruženju imaćeš priliku da probaš nešto što još nisi video kačamak, tradicionalni sirevi karakteristični samo za ovo podnevlje, domaće pite i još raznih đakonija.
Ovo mesto jednostavno slavi život. Bogatsvo biljnog i životinjskog svijeta će te oduševiti, netaknuta priroda ostaviti bez daha, a tradicionalna kuhinja zasigurn oboriti s nogu.

Pratite nas